mandag 29. november 2010

Solborg i 1960

I dag har  alle elever og lærere på Solborg reist 50 år tilbake i tid - nemlig til år 1960. Dagen startet som vanlig med morgensamling, hvor vi ble introdusert til hvordan skolen vår var for 50 år siden, ulike bygg som var satt opp på den tiden og ikke minst fikk vi se en film fra rundt år 1970! Var gøy å se, utrolig hvor mye verden har forandret seg!

Etterpå gikk alle elevene, som for anledningen var kledd i 60-tallsklær, for å delta i det som en gang var en normal skoledag på internatskole. Det ville si både norsk (hvor vi skrev med blekkpenner), samfunnsfag (den kalde krigen), heimkunnskap der vi lagde mislykkede smultringer, kroppsøving med treningsball og selvfølgelig hyslyd-konsert. Vi hadde i tillegg en time med lærer Konstali (Kjell, rektor) hvor vi trente på holdning, korrekt oppførsel og å knyte slips. Kjekt!

Det jeg merket meg av forskjeller var bla det at både vi, elevene, og lærerne ble kalt etter etternavn (frøken og herr), skolen var basert direkte på kristendom og tro før i tida, pluss at fagene var mer lik de vi hadde på ungdomsskolen. Det var også stor forskjell på gutter og jenter på den tida; likestilling var det ikke alle som hadde hørt om.

Ble en "litt annerledes" dag, synes i alle fall at det var et godt påfunn av skola!

Sigrid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar