fredag 17. september 2010

Etiopia facts

Ja, nå er det bare ei uke til avreise med destination Afrika! Det er helt utrolig, og føles veldig uvirkelig! Vi har nå hatt to uker med forberedelser, hvor vi førsts og fremst har lært om Afrika, Etiopia og kulturmøter. Blant annet har vi brukt http://www.gruble.net/ / google maps til å lære oss alle landa i Afrika utenatt. Fant ut at det var en haug med land jeg aldri hadde hørt om! Slik som Guinea-Bissau, Ekvatorial-Guinea, Mauritania og Togo. Målet er å kunne plassere alle landa utenat... og det skulle man da klare?!




Slenger ut litt facts om Etiopia. Etiopia er et av to land i Afrika som aldri ble kolonialisert, og dette har ført til at landet har bevart sin egen kultur i veldig stor grad sammenlignet med andre afrikanske land. Det var også et av de afrikanske landa som først fikk innført kristendom. Det har i lang tid hatt en krig med nabolandet Eritrea i nord, men vi kommer ikke til å reise så langt nord at vi vil merke dette. Etiopia grenser også til Sudan i vest, Djibouti i nordøst, Somalia i øst og Kenya i sør.

Amharisk er det offisielle etiopiske språket, men det snakkes over 80 språk rundt om i landet, og over 200 dialekter. Det finnes mange ulike folkegrupper, men det er Amharene som har makta og styrer Etiopia. Kristendommen er som nevnt svært utbredt i landet (ca 60 %), sammen med islam (ca 30 %). Antallet innbyggere er da på 85 millioner mennesker, det vil si over 21 ganger flere mennesker enn i Norge! Ellers kan det nevnes at landet er kjent som et fattig land pga. mye tørke. I sommermånedene, juni, juli og august, har det dog vært regntid, så vi kommer til å møte et nokså frodig landskap om ei uke!

Det etiopiske flagget















Globale Village kommer til å reise til hovestaden, Addis Abeba, først og være der i et par dager. Dette er også den største byen i Etiopia, med flest folk og den mest "vestlige" kulturen. Det betyr at vi kan kle oss i både shorts og singlet! Deretter kommer vi til å reise lenger nordvest (?), muligens til en landsby, før vi splittes; ei gruppe drar høyere opp på fjellet, omntrent 3000 til 4000 m.o.h., mens vi andre blant annet skal dra til et av verdens største fossefall og får padle i en innsjø. Deretter tar vi fly nordover. Skal blant annet få bade i en innsjø hvor det finnes både flodhester og andre tropiske dyr. Det er det jeg vet forløpig.

Myntenhet = Birr.
1 Birr = 50 Øre

Gleder meg sykt mye, det blir en opplevelse for livet! Og også et kultursjokk. Regner med at vi får mer info i løpet av neste uke, blant annet ei sterkt ønsket pakkeliste. For skal man ha med regntøy eller shorts? Eller begge deler?

 Sigrid



2 kommentarer:

  1. Gled deg mye, Sigrid! En fantastisk mulighet, heldige du. Klem fra tante Nina;-)

    SvarSlett
  2. Takk tante, gleder meg veldig! Er skikkelig spent på hvordan Afrika egentlig er, i forhold til hvordan jeg tror det er. Klem fra Sigrid :-)

    SvarSlett